fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

DOLIJALA: MARINKA TEPIĆ BI MOGLA DA ZAVRŠI U ZATVORU?!

Marinika Tepić, balerina-političarka koja izgleda češće menja stranačke lidere nego posteljinu, uskoro će se naći pred licem pravde, a naš izvor u Tužilaštvu potvrđuje da su dokazi toliko jaki da će se Tepićeva verovatno naći i – iza rešetaka.

Tepićevoj se na teret stavlja nenamensko trošenje budžetskih sredstava, najčešće po političkoj liniji i za privatne poslove. Po Pančevu se prepričava kako je muža vodila na službena putovanja i kako je finansirala isključivo one koji su bili lojalni njoj i brojnim strankama koje je učlanjivala.

Aprila ove godine, inspekcija je utvrdila je da fitness klub koji je od Marinike dobio novac, u suštini ne postoji. Prema tvrdnjama inspekcije, pomenuti fitness klub, čiji je vlasnik zagovornik politike LSV, prekršio je propise i nije uskladio statut sa novim Zakonom o sportu. Takođe, ustanovljeno je da se na adresi, koja je navedena kao adresa fitness kluba, nalazi privatna kuća u kojoj nema teretane.

U Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu tvrde da su pronađene na stotine predmeta gde nema valjanog pravdanja o namenskom trošenju novca poreskih obveznika. Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez tvrdi da je Marinikina ekipa ostavila praznu kasu, da nije isplatila ni nagrade najuspešnijim mladim sportistima, ali je zato isplaćivala novac klubovima koji igraju u „beton ligama“.

Pančevci pričaju da je Tepićeva iskorišćavala stranke i naivne „lidere“ da bi sebi ugodila, tačnije da bi došla u poziciju da odlučuje o budžetskim sredstvima.

Pored direktnog uticaja na „kase“, naplaćivala se i zapošljavanjem drugih. Nekadašnjeg momka, bez kvalifikacija, zaposlila je u Transnafti, odbornika Olivera Petkovića u pokrajinskoj administraciji, a primer njenog „uticaja“ je i Danijel Ivanković, koji je tada imao i privatnu firmu koja je prodavala sprave za teretane.

Sećamo se i političkih progona i žrtava sujetne Tepićeve. Prvo je na njen egoizam i nenamensko trošenje sredstava ukazivao Darko Parežanin, bivši predsednik Sportskog saveza Vojvodine. Tepićeva ga je otpustila bez obrazloženja, kao da joj je deda ostavio javnu funkciju. Po dolasku nove pokrajinske vlasti, Parežanin je, isključivo zbog znanja i kvalifikacija, vraćen na posao.

Izvor: epancevo.rs

Tagovi:
Pročitajte još: