fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Suvo pranje kose

Vaša polica u kupatilu mora da dobije novog člana – šampon zasuvo pranje kose.

Dermatolozi napominju da nije dobro često prati kosu jer joj se na taj način isušuje prirodno ulje koje služi kao prirodna žaštita i ishrana kose, i sprečava sušenje i perutanje kose.

Šampon za suvo pranje kose pomaže da se redukuje broj pranja kose. Šampon će pokupiti višak ulja koji luči koža glave, i samim tim će kosa izgledati čistije.

A svi mi znamo da je sa malo prljavijom kosom lakše raditi jer nije neposlušna kao čista kosa. Posle upotrebe šampona za suvo pranje kose lakše ćete oblikovati željenu frizuru. Sa ovim šamponom ćete dobiti čistu kosu i lepu frizuru bez pranja kose vodom.

Kupovni prašak je poput spreja koji prsnete na kosu, zatim dobro očešljate kosu i pravite željeni oblik. Ukoliko nemate kupovni sprej možete iskoristiti bebi puder koji ćete prvo naneti na vaše ruke a zatim proći kroz kosu, dodirujući najviše teme glave.

Naravno, kosa neće izgledati čisto kao kada se opere vodom i šamponom, ali će vam pomoći ukoliko žurite negde.

Šampon koji kupite u nekoj drogeriji često sadrži supstance poput butana, propana, izobutana i veoma često sadrže određenu dozu alkohola jer on isušuje kožu, pa nisu preporučljivi za često korišćenje.

U drogerijama ćete videti veliki izbor šampona za suvo pranje kose koji su namenjeni za svetlu ili tamnu kosu ili za veći volumen.

Piše: Mirjana Đerić

Tagovi:
Pročitajte još: