Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

15-minutni trening za trbušnjake

Pretpostavljamo da vam primamljivo zvuči brz način za zatezanje i oblikovanje stomaka, koji će dati rezultate bez žrtvovanja previše vašeg slobodnog vremena. Srećom, moguće je! I to za samo 15 minuta dnevno! Ključ je u vežbama koje obuhvataju sve mišiće srednjeg dela tela. Time razbijate monotoniju običnih, dosadnih trbušnjaka, a uz to angažujete i veće grupe mišića.

Izdržaj

Izdržaj vam daje mogućnost vežbanja celog frontalnog dela tela i to bez ikakvih pomagala. Ne samo da omogućava zatezanje i jačanje mišića kora i srednjeg dela tela, već aktivira i mišiće gornjeg i donjeg dela tela. Bitno je voditi računa o tome da se radi pravilno, kako rezultati ne bi izostali. Postavite telo blizu poda, oslanjajući se na podlaktice i prste na nogama. Vodite računa da vam telo bude ravno kao daska, paralelno sa podom. Pokušajte da izdržite 2 minuta u tom položaju. Ponovite ovu vežbu 2 puta. Dok ne ojačate, može se desiti da vam kolena u nekom trenutku padnu na pod – ne brinite, samo ih podignite i nastavite do isteka 2 minuta.

       

Trbušnjaci sa nogama u vazuhu

Ovaj tip trbušnjaka je sjajan za zatezanje donjeg stomaka, a uz to radi ceo srednji deo tela. Lezite na leđa i ispružite ruke iznad glave. Zatim podignite obe noge u vis pod uglom od 90°, pa podižite gornji deo tela, tako da rukama dodirnete prste na nogama. Uradite 2 serije ove vežbe, po 15 ponavljanja.

Sklekovi

Sklekovi nisu odlični samo za oblikovanje ruku, već su sjajni i za mišiće kora. Ukoliko još uvek nemate snage za prave sklekove, na prstima nogu, nije problem. Možete raditi i tzv. „ženske“ sklekove na kolenima. Takođe su efektni, samo je bitno da zategnete stomak dok ih radite. I sklekove radite 2 serije po 15 ponavljanja.

Ove tri vežbe možete uraditi za 15 minuta, pa čak i manje kada steknete kondiciju, a pomoći će da oblikujete i zategnete trbušne mišiće.

Izvor:Zdrava i fit

Tagovi:
Pročitajte još: