fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Vredna donacija UG “Bodrog” ambulanti Doma zdravlja u Bačkom Monoštoru

UG “Bodrog“ iz Bačkog Monoštora doniralo je ambulanti Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ u Bačkom Monoštoru EKG aparat koji je predat na korišćnje u prisustvu gradonačelnice Sombora Dušanke Golubović, direktorice DZ „Dr Đorđe Lazić“ Dr. Emeše Uri i Dr Dalibora Forgića, predsednika UG „Bodrog“ iz Bačkog Monoštora.

Ideja je bila da se prikupljanjem praznih limenki skupi novac za kupovinu EKG aparata koji je zaista bio neophodan u ambulanti u Bačkom Monoštoru, što su gradjani ovog mesta prihvatili na najbolji mogući način i veoma brzo skupili limenke za koje su dobili sredstva u iznosu od 370 hiljada dinara.

Koliko ideja pojedinca može da se sprovede u delo kada su ljudi složni, potvrdjuje upravo i ovaj primer, a grad Sombor je bio tu da celu akciju isprati: „Za svaku je pohvalu ova akcija posebno iz razloga što su gradjani svojim aktivnostima na jedan način pokazali svest o ekologiji a samim tim i poboljšali uslove rada i života svim građanima Bačkog Monoštora. Ono što je sigurno jeste da će grad Sombor uvek stati uz ovakve projekte i podržati slične akcije“, rekla je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović.

Koliko je ovaj EKG aparat važan za gradjane i korisnike ambulante u Bačkom Monoštoru, govori i činjenica da je ovaj aparat kupljen zbog velikog broja srčanih bolesnika u ovom mestu, te je logičan izbor bio upravo EKG aparat: „ Posebno je važno što je nabavljen aparat koji će imati svoju svrhu, odnosno aparat koji će biti upotrebljavan za dijagnostiku i tu je posebnu ulogu odigra kolega Dr Dalibor Forgić, koji je inicirao kupovinu EKG aparata, jer činjenica je da institucije iz vrha ne mogu znati šta je potrebno jednoj ambulanti na selu, te je s toga ovo zaista sjajan potez“, istakla je direktorica DZ „Dr Đorđe Lazić“ Sombor, Dr Emeše Uri.

Dr. Dalibor Forgić, idejni tvorac ove akcije, istakao je veliku zahvalnost svim institucijama koje su pomogle da se ova sredstva prikupe, ali je najveću zahvalnost uputio gradjanima Bačkog Monoštora koji su se zaista u velikom broju odazvali ovoj akciji: „Veliko hvala svim institucijama koje su pomogle da ovu akciju sprovedemo u delo i dovedemo je do kraja, ali pre svega jedno veliko hvala građanima Bačkog Monoštora, koji su prepoznali važnost ove akcije i prikupljali limenke kako bi došli do sredstava za ovaj aparat“, istakao je Dr Forgić.

Vrednost celokupne opreme je 3000 eura, ali bi ceo iznos bio mnogo veći da se dobavljač, firma „Meditec“,  nije odrekla svoje zarade, te je EKG aparat u ambulantu u Bačkom Monoštoru stigao po nabavnoj ceni, što je zaista za svaku pohvalu.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=Ca9Bwp0LFfA[/embedyt]

Tagovi:
Pročitajte još: