24 godine “Elanove” likovne kolonije

Tradicionalna Retrospektivna izložba „Elanove“ likovne kolonije održana je protekle subote, 24.08.2019. godine na platou ispred zgrade Županije u Somboru.

„Jedna ovakva manifestacija predstavlja poseban događaj i posebno bogatstvo za Sombor, s obzirom da Grad Sombor ima šest ustanova kulture, nekoliko desetina kulturno-umetničkih društava, samostalne umetnike, brojne programe, tradicionalne manifestacije koje baštinimo dugi niz godina, ali svake godine se trudimo da dobijemo i po neku novu i da joj damo jedan poseban pečat i značaj, ali ono što ovu likovnu koloniju razlikuje od svega toga jeste činjenica da je organizator jednog ovakvog događaja neko ko nije ustanova kulture i ne bavi se kulturom, a to je Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Somboru“ rekla je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović.

Načelnik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Ministarstvu pravde Milan Tanasković rekao je da je ovo retko mesto na kome se susreću likovni umetnici i osuđena lica i istakao da je ovo manifestacija koja je ponos celog sistema i svih zaposlenih u Kazneno-popravnom zavodu u Somboru koji svake godine ulažu napore da tradiciju prati i kvalitet.

„Elanova“ likovna kolonija traje već 24 godine, broji oko 1100 umetničkih dela i okuplja umetnike iz Srbije i regiona, ali i osuđena lica koja pokazuju sklonosti ka likovnom stvaralaštvu.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

Be the first to comment

Leave a Reply