I ljubitelji povrća mogu da uživaju u letnjim okupljanjima u bašti uz ukusno povrće sa roštilja. Da bi bilo još ukusnije, držite ga u nekoj od predloženih marinada 30 minuta do sat pre grilovanja.
Marinada od pomorandže i korijandera
Potrebno je: 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika soka od pomorandže, 1 kašika marmelade od pomorandže, 1 kašika iseckanih listova svežeg korijandera (umesto korijandera možete da koristite i peršun), 1 kašičica crvene mlevene ljute paprike.
Azijska marinada
Potrebno je: 2 kašike blagog soja soja, 2 kašike pirinčanog sirćeta, 2 kašičice svežeg đumbira, sitno iseckanog, 1 kašičica susamovog ulja.
Marinada od limuna i belog luka
Potrebno je: 1 kašika maslinovog ulja, 2 kašike soka od limuna, 1 kašika narendane limunove kore (samo ako koristite organski gajeni limun), 1 kašičica sitno iseckanog belog luka, so i biber po ukusu.
Marinada sa javorovim sirupom i vasabijem
Potrebno je: 2 kašike javorovog sirupa, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica vasabija (u obliku paste ili praha).
Preuzeto: Zdravahrana.com