fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

10 namirnica koje provereno smanjuju otoke!

Ako imate probleme sa oticanjem ruku, nogu, lica ili drugih delova tela trebalo bi da što više konzumirate ove namirnice. Otoci ne moraju biti stalni, nekim danima se jednostavno može desiti da legnete savršenog izgleda, a da se već sledećeg jutra probudite natečeni.

Slični problemi javljaju se u nogama u večernjim časovima iako ste se možda probudili ’lagani i tanki’. Nema potrebe da odmah idete u apoteku kako biste rešili ovaj problem, probajte prvo prirodnim putem.

Jabuke – Pospešuju varenje i stvaraju osećaj sitosti. Dve do četiri jabuke dnevno učiniće da zaboravite na otoke.

Peršun – On je odličan diuretik, a svoja dobra svojstva ne gubi ni posle sušenja, zamrzavanja i kuvanja. Ima malo kalorija, a bogat je proteinima. Otkloniće vaše otoke u kratkom roku.

Jagodičasto voće – Trešnje, maline, jagode bogate su kalijumom i magnezijumom i veoma efikasno oslobađaju tešnost iz organizma.

Heljda – Ona je postala veoma popularna poslednjih godina tako da možete pronaći pregršt recepata sa ovom biljkom. Pahuljice heljde uveče učiniće da izgledate tanko i sveže ujutru.

 

Suve kajsije – One su neverovatne i uklanjaju otoke za samo nekoliko sati, pritom su veoma ukusne i idealne za užinu ili grickanje.
Brusnica – Bez obzira da li je jedete sirovu ili suvu ona odlično uklanja otoke. Pored toga sadrži brojne vitamine i savetuje se svima, a najviše deci i trudnicama.

Krastavac – Ovo divno povrće diuretskog dejstva poslaće vaše otoke u zaborav. Pored oralne upotrebe poznato je koliko su delotvorne maske ili komadi krastavca na licu.

Lubenica – Najbolji pročišćivači organizma! Uklanjaju sve toksine, štetne supstance i otoke.

Patlidžan – Smanjite svoju nadutost patlidžanom koji prvenstveno reguliše so koja je glavni krivac za zadržavanje tečnosti. U obzir dolazi samo dinstan ili kuvan za ove svrhe.
Crvena paprika – Ukusne i bogate kalijumom crvene paprike oslobodiće višak tečnosti u vašem telu. One imaju mnoga lekovita svojstva, a najbolje je da ih jedete sirove.

Preuzeto: Mogujatosama.rs

Tagovi:
Pročitajte još: