Aktivne mere zapošljavanja predstavljene odžačkim poslodavcima

Opština Odžaci i Nacionalna služba za zapošljavanje organizovali su sastanak u višenamenskoj sali Sportskog centra na kojem su preduzetnicima predstavljene aktivne mere zapošljavanja. Cilj ovakvih skupova je da se mere koje sprovodi NSZ što bolje predstave i približe poslodavcima i nezaposlenim licima sa teritorije opštine Odžaci, malim i srednjim preduzećima koja nisu koristila aktivne mere politike zapošljavanja NSZ-a.
Prezentaciji su prisustvovali direktorka Pokrajinske službe za zapošljavanje Snežana Sedlar, direktor NSZ Filijala Sombor Sekula Tanjević, predsednik opštine Odžaci Latinka Vasiljković i Svjetlana Nešić iz NSZ Filijala Sombor.
Prezentovano je 12 javnih poziva i konkursa NSZ za 2019. godinu koji se odnose na realizaciju finansijskih programa i mera aktivne politike zapošljavanja u ovoj godini. Takođe, predviđeni su i programi koji su već godinama atraktivni, kako za nezaposlena lica, tako i za poslodavce, a to su otvaranje novih radnih mesta i samozapošljavanje, za sve one koji žele da započnu sopstveni biznis.
Prema rečima direktorke Pokrajinske službe za zapošljavanje Snežane Sedlar, za realizaciju programa i mera aktivne politike zapošljavanja u 2019. godini opredeljeno je 4,55 milijardi dinara, od kojih je iz Budžetskog fonda za profesionalnu rehabilitaciju i podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom obezbeđeno 550 miliona dinara. Kao i da Nacionalna služba za zapošljavanje ima dobru saradnju sa republičkim organima, Pokrajinskom vladom i lokalnim samoupravama Zapadnobačkog okruga među kojima je i Opština Odžaci koja svake godine izdvaja sredstva za smanjenje nezaposlenosti.
Prisutnima se obratila i predsednica opštine mr Latinka Vasiljković koja se pre svega zahvalila prisutnima na velikom odazivu, napomenuvši da opština Odžaci u saradnji sa NSZ želi da privrednicima bude na usluzi da pomogne u realizaciji programa i planova za napredak, kao i da stvorimo što bolje preduslove za privredni razvoj. Politika zapošljavanja u opštini Odžaci treba da dovede do stabilnog rasta zaposlenosti, povećanja produktivnosti, sprečavanja isključenosti sa tržišta rada, otvaranje novih radnih mesta, većeg ulaganja u ljudski kapital i podsticanje socijalne inkluzije na tržištu rada. Kao i da je opština Odžaci za realizaciju mera i programa aktivne politike zapošljavanja iz LAPZ-a Odlukom o budžetu opštine Odžaci za 2019. godinu opredelila ukupno 6.600.000,00 dinara.

Be the first to comment

Leave a Reply