Sastojci:
- 1 tegla čokoladnog krema
- 270 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 250 ml mleka
- 2 velika jaja
- 4 kašike otopljenog putera (plus dodatak za kuvanje)
- šećer u prahu za dekoraciju
Priprema:
Kašikom vadite čokoladni krem i stavite ga na papir za pečenje. Ubacite u zamrzivač na najmanje 15 minuta, kako biste mogli lakše da koristite čokoladne diskove prilikom pravljenja palačinki.
U velikoj činiji prosejte brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte mleko, jaja i otopljeni puter, pa mutite dok ne dobijete glatko, gusto testo. Ako je potrebno, dodajte još malo mleka. Pokrijte činiju kuhinjskom krpom i ostavite testo da se odmara 10 minuta.
Na srednjoj vatri zagrejte tiganj sa malo putera. Sipajte testo a u sredinu svake palačinke dodajte smrznut disk od čokoladnog krema. Pecite dok ne dobije zlatno-smeđu boju, a zatim preokrenite i pecite još nekoliko minuta.
Poslužite palačinke tople i pospite ih šećerom u prahu za savršenu završnicu.
PRIJATNO!