Sastojci:
- 16 skuvanih manjih viršli
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 1 šolja mekog pšeničnog brašna
- 1/4 kašičice soli
- 1/2 kašiče bibera
- 1 kašika šećera
- 4 kašičice praška za pecivo
- 1 jaje
- 1 šolja mleka
- 1 kašičica tucane paprike (opciono)
- 2 šolje ulja za prženje
Priprema:
Viršle skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, procedite ih i ostavite da se prohlade. U svaku do pola ubodite štapić za ražnjić i prosušite ubrusom kako bi se testo bolje prilepilo.
Pripremite testo: suve sastojke pomešajte u većoj činiji, a zatim dodajte jaje i mleko pa sve sjednite u gusto testo. Ulje dobro zagrejte. Viršle na ražnjićima jednu po jednu dobro uvaljajte u testo i nežno spuštajte u zagrejano ulje. U šerpu stavite po najviše 3-4 viršle, kako bi imale dovoljno mesta da se ravnomerno isprže. Prženje traje svega 3-4 minuta. Kada «corn dog» porumeni sa jedne strane, okrenite ga da se isprži i sa druge strane pa izvadite na papirni ubrus.
Služite ih vruće jer su samo tada hrskavi
PRIJATNO!