Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

„Američke“ pohovane viršle

Pohovane palačinke

Sastojci:

  • 16 skuvanih manjih viršli
  • 1 šolja kukuruznog brašna
  • 1 šolja mekog pšeničnog brašna
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/2 kašiče bibera
  • 1 kašika šećera
  • 4 kašičice praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 1 šolja mleka
  • 1 kašičica tucane paprike (opciono)
  • 2 šolje ulja za prženje

Priprema:

Viršle skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, procedite ih i ostavite da se prohlade. U svaku do pola ubodite štapić za ražnjić i prosušite ubrusom kako bi se testo bolje prilepilo. 

Pripremite testo: suve sastojke pomešajte u većoj činiji, a zatim dodajte jaje i mleko pa sve sjednite u gusto testo. Ulje dobro zagrejte. Viršle na ražnjićima jednu po jednu dobro uvaljajte u testo i nežno spuštajte u zagrejano ulje. U šerpu stavite po najviše 3-4 viršle, kako bi imale dovoljno mesta da se ravnomerno isprže. Prženje traje svega 3-4 minuta. Kada «corn dog» porumeni sa jedne strane, okrenite ga da se isprži i sa druge strane pa izvadite na papirni ubrus. 

Služite ih vruće jer su samo tada hrskavi

PRIJATNO!

Tagovi:
Pročitajte još: