“Apatintrans” nabavio sedam autobusa! Kreće linija Apatin – Novi Sad

Preduzeće „Apatintrans“, koje je od decembra prošle godine u vlasništvu „Solaris tursa“ iz Odžaka, za potrebe prevoza đaka i radnika u prigradskom saobraćaju, u novoj školskoj godini, nabavilo je sedam autobusa marke „Setra“.

Autobusi su među najsavremenijim, jer su klimatizovani, poseduju ulazne rampe i prostor za osobe sa invaliditetom, a sedišta su opremljena sigurnosnim pojasevima. Prema rečima Milorada Nikšića – direktora saobraćaja u Apatintransu, ovo preduzeće će nastaviti da modernizuje svoj vozni park.

“Pored voznog parka, obnovili smo i samu autobusku stanicu i kancelarije preduzeća, a prostorije za prijem putnika prilagođavamo njihovim potrebama”, kaže Nikšić.

 On je najavio i da će od 1. oktobra biti otvorena linija Apatin – Novi Sad.

“Pored postojećih linija prema Somboru i selima apatinske opštine, planiramo da od 1. oktobra ove godine uvedemo i polaske za Novi Sad. Za sada su u planu dva polaska, jedan jutarnji i jedan popodnevni koji će ići trasom: Apatin, Prigrevica, Stapar, Odžaci, Novi Sad”, pojasnio je naš sagovornik.

Preduzeće „Solaris turs“, koje je vlasnik „Apatintransa“ poseduje blizu pedeset autobusa raznih kapaciteta, od 12 do čak 75 sedišta, koji se koriste u linijskom i vanlinijskom saobraćaju.

“U odnosu na prethodni „Apatintrans“ ovo je jedna nova priča i smatramo da smo na dobrom putu da napravimo kvalitetno preduzeće, odnosno prevoznika za respekt”, ističe Nikšić.

 

Be the first to comment

Leave a Reply