Sastojci:
- 2,5 l vode
- 1 crni luk oljušten i prepolovljen
- 2 štapa celera presečena napola
- 3 šargarepe oljuštene
- 4 čena belog luka oljuštena
- 1/2 kašike soli
- 1 šolja kuvane testenine
- rendani kačkavalj
Priprema:
Napunite veliki lonac vodom i zagrejte na jakoj vatri. Dodajte luk, celer, šargarepu i beli luk te posolite.
Kada bujon proključa, smanjite vatru i poklopite. Ostavite da se kuva 45 minuta ili dok povrće ne bude mekano a količina tečnosti se ne smanji. Podesite začine po ukusu.
Prebacite povrće u blender i ulijte 2 kutlače pune bujona. Blendajte dok smesa ne postane glatka, minut-dva. Vratite izmiksanu smešu u lonac sa čorbom i promešajte.
U međuvremenu, posebno skuvajte bilo koju pastu po izboru u malom loncu sa slanom vodom. Na dno činije dodajte kutlaču skuvane pastine, sipajte čorbu i pospite rendanim kačkavaljem i seckanim peršunom.
Prijatno!