Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

„Aspirin“ supa

Aspirin supa

Sastojci:

  • 2,5 l vode
  • 1 crni luk oljušten i prepolovljen
  • 2 štapa celera presečena napola
  • 3 šargarepe oljuštene
  • 4 čena belog luka oljuštena
  • 1/2 kašike soli
  • 1 šolja kuvane testenine
  • rendani kačkavalj

Priprema:

Napunite veliki lonac vodom i zagrejte na jakoj vatri. Dodajte luk, celer, šargarepu i beli luk te posolite.

Kada bujon proključa, smanjite vatru i poklopite. Ostavite da se kuva 45 minuta ili dok povrće ne bude mekano a količina tečnosti se ne smanji. Podesite začine po ukusu.

Prebacite povrće u blender i ulijte 2 kutlače pune bujona. Blendajte dok smesa ne postane glatka, minut-dva. Vratite izmiksanu smešu u lonac sa čorbom i promešajte.

U međuvremenu, posebno skuvajte bilo koju pastu po izboru u malom loncu sa slanom vodom. Na dno činije dodajte kutlaču skuvane pastine, sipajte čorbu i pospite rendanim kačkavaljem i seckanim peršunom.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: