Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Badem keksići sa ganaš kremom

Badem keksići

Sastojci:

  • 120 g svinjske masti
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 jaje
  • 100 g prepečenih mlevenih badema
  • 250 g mešavine brašna za ražani hleb
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 100 g crne čokolade za kuvanje
  • 150 ml slatke pavlake

Priprema:

Mast sobne temperature, jaje, vanilin šećer i šećer u prahu umutite mikserom. Dodajte mlevene bademe, prašak za pecivo i brašno. Umesite testo rukama i ostavite u frižideru pola sata. Ohlađeno testo razvucite oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od pola cm. 

Vadite keksiće modlom i ređajte ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite keksiće desetak minuta na 200° C. Ostavite ih da se ohlade. Na tihoj vatri otopite čokoladu sa slatkom pavlakom non-stop mešajući. Ostavite da se ohladi, a zatim uz pomoć dresir kese spojite do dva keksića. Po želji gotove keksiće pospite šećerom u prahu.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: