Sastojci:
- 120 g svinjske masti
- 50 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 jaje
- 100 g prepečenih mlevenih badema
- 250 g mešavine brašna za ražani hleb
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100 g crne čokolade za kuvanje
- 150 ml slatke pavlake
Priprema:
Mast sobne temperature, jaje, vanilin šećer i šećer u prahu umutite mikserom. Dodajte mlevene bademe, prašak za pecivo i brašno. Umesite testo rukama i ostavite u frižideru pola sata. Ohlađeno testo razvucite oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od pola cm.
Vadite keksiće modlom i ređajte ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite keksiće desetak minuta na 200° C. Ostavite ih da se ohlade. Na tihoj vatri otopite čokoladu sa slatkom pavlakom non-stop mešajući. Ostavite da se ohladi, a zatim uz pomoć dresir kese spojite do dva keksića. Po želji gotove keksiće pospite šećerom u prahu.
Prijatno!