Sastojci:
• 500 g telećeg mesa (od buta)
• 700 g bamije
• 1/2 svežeg limuna
• 20 ml ulja
• 1 crni luk
• 2 veća paradajza
• so, biber, slatka mlevena paprika
• 2 kašike paradajz paste
Priprema:
Meso isecite na kockice, a zatim ga propržite na malo ulja, pa dodajte i sitno seckani crni luk. Meso mešajte i pržite sve dok luk ne bude gotov. Prelijte bamiju limunovim sokom, a u meso dodajte paradajz isečen na kockice, pa ga, kada bude pustio sok, posolite, pobiberite, pospite mlevenom paprikom i dodajte paradajz pastu. Krčkajte još 10 minuta na laganoj vatri. Nakon toga dodajte bamiju i sve lagano promešajte. Sipajte toplu vodu tako da prekrije bamiju i meso, pa poklopite. Temperaturu smanjite i ostavite da se krčka još 20 minuta.
Prijatno!