Sastojci:
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 1/2 kašičice soli
- 250 ml slatke pavlake
- 4 žumanceta
- 3 kašike kukuruznog skroba
- pola kašike arome vanile
- 400 g piškota
- 2 velike zrele banane, isečene na kolutiće
Priprema:
U velikoj šerpi umutite mleko, šećer, so i slatku pavlaku i zagrejte mešavinu na srednje jakoj temperaturi dok ne počne da ključa, 3 do 5 minuta. Pomešajte žumanca i skrob u velikoj posudi koja je otporna na toplotu.
U sporom, ravnomernom mlazu, sipajte mešavinu vrelog mleka preko mešavine žumanaca, neprestano mešajući da se jaja ne kuvaju. Sipajte celu smesu u šerpu, vratite na ringlu i smanjite temperaturu na srednje-nisku i neprestano mutite dok se ne zgusne do konzistencije testa za palačinke, 5 do 6 minuta, a zatim dodajte aromu vanile.
. Nanesite tanak sloj fila na dno vatrostalne posude. Na vrh rasporedite jednu trećinu piškota, a zatim jednu trećinu banana. Ponovite postupak nanošenja slojeva još dva puta, završavajući pudingom. Stavite plastičnu foliju direktno na površinu pudinga i stavite u frižider dok se ne ohladi i piškote ne omekšaju, oko 6 sati.
Kada je poslastica spremna za serviranje, po izboru možete posuti usitnjenim piškotama ili nekim drugim keksom.
PRIJATNO!