Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Bećar paprikaš

Bećar paprikaš

Sastojci:

  • 3 kašike ulja
  • 1 srednja glavica crnog luka, isečena na kolutove
  • 2 paprike babure, isečene na kockice
  • 4 veća šampinjona, isečena na kriške
  • 4 srednja paradajza, oljuštena i isečena na manje komade
  • 1/2 šolje kukuruza šećerca
  • po ukusu: so, biber i bosiljak

Priprema:

Na vrelom ulju propržite crni luk dok ne porumeni. Zatim dodajte paprike i šampinjone.

Pržite uz neprekidno mešanje dva do tri minuta. Dodajte paradajz i kukuruz. Začinite po ukusu. Kuvajte još pet minuta na umerenoj temperaturi.

Paprikaš možete kuvati i duže u zavisnosti od toga da li volite mekše povrće. Količine sastojaka prilagodite ukusu, mere su date okvirno.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: