Sastojci:
Za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 4 kašike kakaoa
- 100 ml ulja
- 100 ml mleka
Za malina-fil:
- 2 kesice pudinga od vanile ili malina
- 500 g smrznutih malina
- 6 kašika šećera
- 100 ml vode
Za ganaš:
- 500 ml slatke pavlake
- 300 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Umutite belanca u čvrst sneg, uz postepeno dodavanja šećera i vanilin šećera. Zatim dodajte jedno po jedno žumanca, ulje i mleko, sve vreme muteći. Na kraju dodajte brašno sa praškom za pecivo. Dobijenu smesu sipajte u podmazan i brašnom posut kalup veličine 20×60 cm.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 20-30 minuta ili dok čačkalica zabodena u kolač ne izađe suva.
Dok se kora peče, maline izgnječite i prokuvajte sa šećerom.
Puding razredite vodom i ubacite u sos od malina. Kratko držite na ringli da se zgusne, uz neprestano mešanje da ne zagori, pa prelijte preko ispečene kore.
Pavlaku zagrejte ali da ne provri te ubacite u nju čokoladu uz neprestano mešanje.
Dobijeni ganaš prelijte preko sloja s malinama i ostavite kolač da se hladi u frižideru.
Ohlađen kolač isecite na kocke i poslužite.
PRIJATNO!