Vreme pripreme:30 minuta
Potrebni sastojci:
150 grama neslanog kikirikija
100 grama mlečnih napolitanki
200 grama belog nugat krema (beli deo eurokrema)
Potrebni sastojci za glazuru:
150 grama bele čokolade
4 kašike ulja
30 grama neslanog kikirikija
Priprema:
Kikiriki i mlečne napolitanke usitniti u seckalici, na sasvim sitno. Dodati beli nugat krem i sve izmešati. Kašičicom uzimati po malo smese, pa nauljenim rukama oblikovati kuglice. Dobijene kuglice ređati na tacnu, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje i ostaviti da odstoje u frižideru nekoliko sati.
Za glazuru, u posudu nad parom rastopiti kockice bele čokolade, dodati ulje, promešati i dodati sitno seckani kikiriki. Ohlađene kuglice zatim uroniti u prohlađenu glazuru, pa postaviti na žičanu rešetku da se višak čokolade ocedi.
Prijatno!