Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

„Big-mek“ salata

Big mak salata

Sastojci:

  • 450 g mlevene govedine
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica vorčester sosa
  • so
  • crni biber
  • 60 g grčkog jogurta
  • 1 kašika sirćeta
  • 2 kašičice senfa
  • 1 kašičica kečapa
  • 1/2 kašičice ljute paprike
  • 2 glavice zelene salate, seckane
  • 125 g iseckanog čedara
  • 125 g čeri paradajza
  • 100 g kiselih krastavaca iseckanih
  • 1/4 crvenog luka, tanko isečenog
  • 1 kašičica susama

Priprema:

U tiganj na srednjoj vatri stavite mlevenu govedinu, beli luk u prahu i vorčester sos i začinite solju i biberom. Pržite, povremeno mešajući, 8 do 10 minuta. Prebacite govedinu u veliku činiju. 

U srednjoj činiji umutite grčki jogurt, sirće, senf, kečap i papriku. Time ćete preliti salatu. 

U činiji pomešajte govedinu, čedar, paradajz, kisele krastavce i crveni luk. Prelijte prelivom i pospite susamom. 

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: