Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

„Bostonska“ krempita

Bostonska krempita

Sastojci:

Za krem:

  • 4 žumanca.
  • 60 g kondenzovanog mleka
  • 30 g kukuruznog skroba (gustina)
  • 60 g šećera.
  • 10 g vanilin šećera
  • 320 ml mleka
  • 20 g putera

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 50 g šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 50 g ulja
  • 60 ml mleka
  • 100 g brašno
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sirćeta
  • 60 g šećera

Za ganaš:

  • 120 g crne čokolade
  • 120 g pavlake za šlag

Priprema:

Pomešajte sastojke za krem sem putera u glatku smesu. Kuvajte dok se ne zgusne u krem te ubacite puter. Pokrijte prozirnom folijom da se ne uhvati korica.

U drugoj činiji pomešajte žumanca, šećer, so, ulje i mleko. Promešajte i ubacite prosejane brašno i prašak za pecivo, te lepo promešajte da nema grudvica.

Posebno umutite belanca i sirće i postepeno dodajte šećer, sve vreme muteći, da dobijete čvrst sneg. Špatulom polako dodajte sneg u žumanca.

Pecite u plehu dimenzija 22×27 cm obloženom pek-papirom u rerni zagrejanoj na 170° C 20 minuta. 

Gotovoj kori isecite ivice ako su zapekle i namažite žuti krem.

Ugrejte pavlaku u mikrotalasnoj i dodajte čokoladu.

Dobijenim ganažom prelijte bostonsku krempitu, poravnajte nožem i ostavite u frižideru bar 4 sata da se ohladi.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: