Sastojci:
Za krem:
- 4 žumanca.
- 60 g kondenzovanog mleka
- 30 g kukuruznog skroba (gustina)
- 60 g šećera.
- 10 g vanilin šećera
- 320 ml mleka
- 20 g putera
Za biskvit:
- 4 jaja
- 50 g šećera
- 1 prstohvat soli
- 50 g ulja
- 60 ml mleka
- 100 g brašno
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice sirćeta
- 60 g šećera
Za ganaš:
- 120 g crne čokolade
- 120 g pavlake za šlag
Priprema:
Pomešajte sastojke za krem sem putera u glatku smesu. Kuvajte dok se ne zgusne u krem te ubacite puter. Pokrijte prozirnom folijom da se ne uhvati korica.
U drugoj činiji pomešajte žumanca, šećer, so, ulje i mleko. Promešajte i ubacite prosejane brašno i prašak za pecivo, te lepo promešajte da nema grudvica.
Posebno umutite belanca i sirće i postepeno dodajte šećer, sve vreme muteći, da dobijete čvrst sneg. Špatulom polako dodajte sneg u žumanca.
Pecite u plehu dimenzija 22×27 cm obloženom pek-papirom u rerni zagrejanoj na 170° C 20 minuta.
Gotovoj kori isecite ivice ako su zapekle i namažite žuti krem.
Ugrejte pavlaku u mikrotalasnoj i dodajte čokoladu.
Dobijenim ganažom prelijte bostonsku krempitu, poravnajte nožem i ostavite u frižideru bar 4 sata da se ohladi.
Prijatno!