Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Brauni sa kafom

Brauni sa kafom

Sastojci:

  • 240 g putera
  • 100 g crne čokolade
  • 200 g šećera
  • 4 jaja
  • 60 ml espreso kafe (2 kapsule)
  • 170 g brašna
  • 90 g kakao praha
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 100 g komadića čokolade po vašoj želji
  • 130 g putera
  • 250 g šećera u prahu
  • 40 ml Espreso kafe
  • 60-80 ml slatke pavlake

Dekoracija:

  • karamel sos,
  • komadići čokolade

Priprema:

Rernu uključite na 180 stepeni, a posudu za pečenje dimenzija 20×30 cm obložite papirom za pečenje. Pripremite dva espresa od dve kapsule. Ostavite ih da se prohlade dok pripremite ostale sastojke braunija.

U šerpu stavite puter i čokoladu pa otopite na srednjoj jačini. Sklonite sa vatre i prohladite. U odvojenoj posudi pomešajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo. U drugoj posudi pomešajte jaja i šećer pa dodajte prohlađenu kafu i dobro sjedinite. Zatim, dodajte rastopljen puter sa čokoladom i izmešajte. Na kraju, umešajte brašno koje ste pomešali sa kakao prahom i praškom za pecivo i preručite testo u pripremljen kalup. Pospite komadićima čokolade i pecite 30-35 minuta u zagrejanoj rerni.

Ukoliko želite sočniji kolač, neka pečenje ne traje duže od 30 minuta, a ukoliko želite trunku suvlji kolač pecite 35-40 minuta.

Ispečeni brauni izvadite iz rerne i ohladite.

Za to vreme pripremite puter krem sa espresom. Puter sobne temperature dobro umutite mikserom. Postepeno dodajte šećer u prahu i ohlađeni espreso koji ste pripremili od jedne kapsule. Na kraju, kada se sve sjedinilo, malo po malo dodajte slatku pavlaku sve vreme muteći, dok ne dobijete teksturu kojom ste zadovoljni.

Ukrasite po želji karamel sosom ili komadićima čokolade.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: