Sastojci:
- 150 g putera (isečenog na kockice)
- 220 g tamne čokolade (sitno iseckane)
- 3 jaja
- 175 g svetlog smeđeg šećera
- 100 g kristal šećera
- 5 g ekstrakta vanile
- 125 g brašna
- Prstohvat soli
Smesa sa krem sirom:
- 150 g krem sira (punomasnog)
- 40 g pavlake (punomasne)
- 50 g kristal šećera
- 1 jaje
- 3 g ekstrakta vanile
Priprema:
Uključite rernu na 160°C (režim rada sa ventilatorom). Obložite pleh od 20 cm papirom za pečenje. Otopite puter i čokoladu na pari. Umutite jaja, šećere i vanilu dok ne postane penasto. Dodajte istopljenu čokoladu i mešajte. Na kraju umešajte brašno i so.
Sjedinite sve sastojke za smesu sa krem sirom i mešajte dok ne dobijete skroz glatku masu.
Sipajte smesu za brauni u pleh. Pomoću šprica ili kašičice dodajte krem sir na više mesta i blago ga prošarajte kroz brauni smesu.
Pecite 45-50 minuta. Ohladite, stavite u frižider, a zatim isecite.
Prijatno!