Sastojci:
- 130 g putera
- 150 g crne čokolade (70% kakaoa)
- 60 g trešanja
- 60 g oraha
- 150 g šećera
- 60 g kakao praha
- 75 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 jaja
- šlag i sladoled za serviranje
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 °C i obložite kalup pek-papirom. Otopite puter i čokoladu u posudi iznad lonca sa ključalom vodom. Iseckajte trešnje i orahe, pa dodajte otopljenu čokoladu (trešnjama odstranite koštice).
U drugoj posudi pomešajte šećer, kakao prah, brašno i prašak za pecivo. Spojite suve sastojke sa čokoladnom smesom i dobro izmešajte. Umutite jaja i dodajte ih u smesu. Sipajte smesu u kalup i pecite u već zagrejanoj rerni 15-20 minuta.
Ohladite pre sečenja i poslužite sa šlagom ili kuglicom sladoleda.
PRIJATNO!