Search
Close this search box.

Brza pita sa tikvicama i grizom

Brza pita sa tikvicama i grizom

Sastojci:

  • 3 jaja 
  • 100 ml ulja
  • 600 gr tikvica
  • 1 mala glavica luka
  • 1 kašika mirođije
  • 100 gr sira
  • 2 kašike kiselog mleka
  • 5 kašika griza
  • 300 gr brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • Po ukusu soli i bibera

Priprema:

Narendajte tikvice na krupno rende, posolite ih po ukusu i promešajte, ostavite tako 20 minuta i mnogo dobro iscedite.

Isecite luk i mirođiju na sitno.

U posudu stavite jaja i ulje, promešajte, dodajte namrvljeni sir, oceđene tikvice, kiselo mleko, isečen luk i mirođiju, griz i prethodno promešano brašno sa praškom za pecivo, biber i so po ukusu, promešajte u gustu smesu.

Sipajte smesu u posudu za pečenje veličine 20×30 cm, prethodno podmazanu i posutu brašnom, zaravnite je.

Stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: