Sastojci:
- 3 jaja
- 100 ml ulja
- 600 gr tikvica
- 1 mala glavica luka
- 1 kašika mirođije
- 100 gr sira
- 2 kašike kiselog mleka
- 5 kašika griza
- 300 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- Po ukusu soli i bibera
Priprema:
Narendajte tikvice na krupno rende, posolite ih po ukusu i promešajte, ostavite tako 20 minuta i mnogo dobro iscedite.
Isecite luk i mirođiju na sitno.
U posudu stavite jaja i ulje, promešajte, dodajte namrvljeni sir, oceđene tikvice, kiselo mleko, isečen luk i mirođiju, griz i prethodno promešano brašno sa praškom za pecivo, biber i so po ukusu, promešajte u gustu smesu.
Sipajte smesu u posudu za pečenje veličine 20×30 cm, prethodno podmazanu i posutu brašnom, zaravnite je.
Stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta.
PRIJATNO!