Sastojci:
- 1 burger zemička
- 4 lista zelene salate
- 1 paradajz
- 100 gr mlevenog junećeg mesa
- 200 gr Bri sira
- fini senf
- majonez
- 1 žumance
- so i biber po želji
Priprema:
Zemičku prepolovite, pa ostavite sa strane. Operite listove salate, na krupno ih isecite. Paradajz isecite na kriške. Sa 100 gr mlevenog mesa grubo formirajte pljeskavicu.
Opcioni korak: Za još veći užitak, možete dodati komad Bri sira unutar pljeskavice. Malo izdubite pljeskavicu da biste unutra ubacili komad sira, a zatim ga prekrijte mesom. Cilj je potpuno pokriti sir, tako da tokom pečenja ne iscuri.
Napravite namaz tako što ćete pomešati senf, žumance i majonez. Posolite i pobiberite, pa stavite u frižider. Zagrejte ringlu na 180 ° C. Malo prepecite obe polovine zemičke, ali pazite da ne zagore.
Nakon što je zemička prepečena, premažite obe polovine tankim slojem namaza i na njega stavite komad Bri sira. Vratite u tiganj sve dok se Bri sir ne istopi (2-3 minute su dovoljne).
Nakon toga ispecite pljeskavicu i zajedno sa paradajzom ubacite u sredinu burgera.
Prijatno!