Search
Close this search box.

Burger sa Bri sirom

burger sa bri sirom

Sastojci:

  • 1 burger zemička
  • 4 lista zelene salate
  • 1 paradajz
  • 100 gr mlevenog junećeg mesa
  • 200 gr Bri sira
  • fini senf
  • majonez
  • 1 žumance
  • so i biber po želji

Priprema:

Zemičku prepolovite, pa ostavite sa strane. Operite listove salate, na krupno ih isecite. Paradajz isecite na kriške. Sa 100 gr mlevenog mesa grubo formirajte pljeskavicu.

Opcioni korak: Za još veći užitak, možete dodati komad Bri sira unutar pljeskavice. Malo izdubite pljeskavicu da biste unutra ubacili komad sira, a zatim ga prekrijte mesom. Cilj je potpuno pokriti sir, tako da tokom pečenja ne iscuri.

Napravite namaz tako što ćete pomešati senf, žumance i majonez. Posolite i pobiberite, pa stavite u frižider. Zagrejte ringlu na 180 ° C. Malo prepecite obe polovine zemičke, ali pazite da ne zagore.

Nakon što je zemička prepečena, premažite obe polovine tankim slojem namaza i na njega stavite komad Bri sira. Vratite u tiganj sve dok se Bri sir ne istopi (2-3 minute su dovoljne).

Nakon toga ispecite pljeskavicu i zajedno sa paradajzom ubacite u sredinu burgera.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: