Sastojci:
- 1 kilogram svinjskog mesa
- 2 luka
- 4 čena belog luka
- 4 grančice timijana
- 1 jabuka
- 150 mililitra pilećeg temeljca
- 800 grama kuvane leblebije
- 150 grama kuvanog ili pečenog kestenja
- 240 grama mladog spanaća
- so
- biber
Priprema:
Meso isecite na kriške i začinite solju i biberom. Isecite luk, oljuštite beli luk. Odvojite listove od timijana. Ogulite jabuku i isecite je na kockice. Ogulite kestenje i sitno ih iseckajte. Zagrejte rernu na 180° C. U veliki tiganj ili šerpu stavite ulje na srednju vatru i pržite meso 10 minuta, a zatim ga izvucite na tanjir. Propržite luk, pa dodajte čen belog luka, majčinu dušicu i jabuku, pržite dva minuta i vratite meso. Prebacite u posudu za rernu, poklopite i pecite 30-40 minuta. Meso treba da bude mekano, a sok od pečenja treba smanjiti, ali ne u potpunosti. Zalijte temeljcem, dodajte leblebije, kestenje i spanać, poklopite i vratite u rernu na pet minuta, dok spanać ne uvene. Ostavite da odstoji nekoliko minuta, a zatim poslužite uz prilog po želji.
Prijatno!