Sastojci:
- 100 g dimljene slanine
- 200 g belog pilećeg mesa
- 30 g parmezana
- 3 čena belog luka
- 2 parčeta tost hleba
- Veća glavica zelene salate
- 2 čeri paradajza
- Sok od jednog limuna
- Pavlaka
- Majonez
- Maslinovo ulje
- Biber
- So
Priprema:
Propržite iseckanu slaninu bez dodavanja masnoće. Izvadite i stavite na papirnu salvetu da upije masnoću. Na teflonu ispecite piletinu i kad se prohladi isecite je na dugačke trake.
Hleb isecite na kocke. Pomešajte sa iseckanim belim lukom i propržite na masnoći koju je pustila slanina. Izvadite i staviti na salvetu.
Umutite maslinovo ulje sa sokom od limuna, posolite i pobiberite. Dobijenim dresingom (sa maslinovim uljem) prelijte opranu i iscepkanu zelenu salatu. Preko salate naređajte piletinu, slaninu, krutone (prepečeni hleb), čeri paradajz, krupno narendani parmezan i preko toga prelijte umućenu pavlaku s majonezom.
Prijatno!