Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Cezar salata

cezar salata

Sastojci:

  • 100 g dimljene slanine
  • 200 g belog pilećeg mesa
  • 30 g parmezana
  • 3 čena belog luka
  • 2 parčeta tost hleba
  • Veća glavica zelene salate
  • 2 čeri paradajza
  • Sok od jednog limuna
  • Pavlaka
  • Majonez
  • Maslinovo ulje
  • Biber
  • So

Priprema:

Propržite iseckanu slaninu bez dodavanja masnoće. Izvadite i stavite na papirnu salvetu da upije masnoću. Na teflonu ispecite piletinu i kad se prohladi isecite je na dugačke trake.

Hleb isecite na kocke. Pomešajte sa iseckanim belim lukom i propržite na masnoći koju je pustila slanina. Izvadite i staviti na salvetu.

Umutite maslinovo ulje sa sokom od limuna, posolite i pobiberite. Dobijenim dresingom (sa maslinovim uljem) prelijte opranu i iscepkanu zelenu salatu. Preko salate naređajte piletinu, slaninu, krutone (prepečeni hleb), čeri paradajz, krupno narendani parmezan i preko toga prelijte umućenu pavlaku s majonezom.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: