Cimet kao jedan od najstarijih začina odličan je za pripremu poslastica, a pored toga što je ukusan i zdrav, on pomaže i u mršavljenju.
Upotrebom cimeta, kažu stručnjaci, lučenje insulina biće pod kontrolom, što će omogućiti uspešno topljenje masnih naslaga. Takođe, cimet pomaže kod loše probave te utiče na smanjenje triglicerida i lošeg holesterola u krvi, pokazale su studije.
Cimet reguliše količinu šećera u krvi te na taj način smanjuje žudnju za ugljenimhidratima, što je veoma važno za držanje dijete.
Priprema:
1 kašiku mlevenog cimeta prelijete čašom ključale vode. Sačekate malo da se ohladi pa dodate 2 kašike meda. Ostavite na hladno mesto.
Pijete pola čaše ujutro na prazan stomak, a drugu polovinu uveče pre spavanja.
Isto, cimet možete dodati limunadi.
Preuzeti: Srbija Danas