Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Cimet rolnice

Cimet rolnice

Sastojci:

Testo:

  • 90 ml toplog mleka
  • 2¼ kašičice suvog kvasca
  • 50 g šećera
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 60 ml rastopljenog maslaca
  • 380 g glatkog brašna
  • ¾ kašičice soli

Nadev:

  • 150 g smeđeg šećera
  • 1 do 1½ kašičica mlevenog cimeta
  • 55 g maslaca sobne temperature

Preliv:

  • 100 g krem sira
  • 40 g maslaca sobne temperature
  • 80 g šećera u prahu
  • ½ kašičice ekstrakta vanile

Priprema:

Toplo mleko stavite u posudu, pa dodajte kvasac, šećer, jaje, žumance i otopljeni maslac.

Ručnom mutilicom mešajte dok se sastojci ne sjedine. Špatulom ili varjačom umešajte brašno i so. Mešajte dok se ne formira glatko testo, a potom ga prebacite na pobrašnjenu podlogu i mesite otprilike osam do 10 minuta.

Testo stavite u dobro nauljenu posudu i pokrijte plastičnom folijom. Ostavite da stoji sat vremena, dok se ne udvostruči. Nakon što odstoji razvaljajte testo na dimenzije pravougaonika.

Nadev pripremate tako što po testu ravnomerno rasporedite maslac, a potom pospete pomešani cimet i šećer. Prstima utljate smeđi šećer i cimet u maslac. Testo zarolajte tako što uvijate širu stranu, a rubove zatvorite. Nožem secite rolnice na debljinu od tri centimetra.

Rasporedite ih u nauljeni kalup, prekrijte folijom i ostavite na toplom 45 minuta.

Rernu zagrejte na 175 minuta i pecite 20 do 25 minuta, dok rubovi ne porumene.

Ostavite da se hladi, a za to vreme spremite preliv.

U činiju srednje veličine stavite krem sir, šećer i ekstrakt vanile. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Pospite ili premažite po rolnicama.

Možete odmah poslužiti.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: