Sastojci:
Testo:
- 90 ml toplog mleka
- 2¼ kašičice suvog kvasca
- 50 g šećera
- 1 jaje
- 1 žumance
- 60 ml rastopljenog maslaca
- 380 g glatkog brašna
- ¾ kašičice soli
Nadev:
- 150 g smeđeg šećera
- 1 do 1½ kašičica mlevenog cimeta
- 55 g maslaca sobne temperature
Preliv:
- 100 g krem sira
- 40 g maslaca sobne temperature
- 80 g šećera u prahu
- ½ kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Toplo mleko stavite u posudu, pa dodajte kvasac, šećer, jaje, žumance i otopljeni maslac.
Ručnom mutilicom mešajte dok se sastojci ne sjedine. Špatulom ili varjačom umešajte brašno i so. Mešajte dok se ne formira glatko testo, a potom ga prebacite na pobrašnjenu podlogu i mesite otprilike osam do 10 minuta.
Testo stavite u dobro nauljenu posudu i pokrijte plastičnom folijom. Ostavite da stoji sat vremena, dok se ne udvostruči. Nakon što odstoji razvaljajte testo na dimenzije pravougaonika.
Nadev pripremate tako što po testu ravnomerno rasporedite maslac, a potom pospete pomešani cimet i šećer. Prstima utljate smeđi šećer i cimet u maslac. Testo zarolajte tako što uvijate širu stranu, a rubove zatvorite. Nožem secite rolnice na debljinu od tri centimetra.
Rasporedite ih u nauljeni kalup, prekrijte folijom i ostavite na toplom 45 minuta.
Rernu zagrejte na 175 minuta i pecite 20 do 25 minuta, dok rubovi ne porumene.
Ostavite da se hladi, a za to vreme spremite preliv.
U činiju srednje veličine stavite krem sir, šećer i ekstrakt vanile. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Pospite ili premažite po rolnicama.
Možete odmah poslužiti.
Prijatno!