Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Cimet rolnice

Cimet rolnice

Sastojci:

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 75 g šećera
  • 1 pakovanje suvog kvasca
  • 1/2 kafene kašičice soli
  • 1 jaje
  • 75 ml mleka
  • 75 g putera (otopljenog)

Za fil:

  • 100 g smeđeg šećera
  • 2 kašike mlevenog cimeta
  • 50 g putera (omekšalog)

Za preliv:

  • 100 g šećera u prahu
  • 2-3 kašike mleka

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, suvi kvasac i so. Dodajte jaje, mleko i otopljeni puter, pa sve dobro izmešajte. Kada se sastojci sjedine, prebacite testo na pobrašnjenu površinu i mesite ga oko 5-7 minuta, dok ne postane glatko i elastično. Stavite testo u nauljenu posudu, pokrijte krpom i ostavite da se diže na toplom mestu oko 1 sat ili dok se ne udvostruči u volumenu.

Dok se testo diže, pomešajte smeđi šećer i mleveni cimet u maloj posudi.

Kada se testo diglo, prebacite ga na pobrašnjenu površinu i razvaljajte ga u pravougaoni oblik (oko 30×40 cm). Omekšali puter ravnomerno rasporedite po razvaljanom testu. Rasporedite pripremljeni fil (šećer i cimet) preko testa.

Počnite da uvijate testo s jedne strane, formirajući čvrst rolat.

Isecite rolat na 12-15 delova i stavite ih u prethodno nauljenu tepsiju ili pleh.

Pokrijte rolnice krpom i ostavite ih da se dižu još 30 minuta.

Zagrejte rernu na 180°C . Pecite rolnice 20-25 minuta, dok ne postanu zlatnosmeđe.

Dok se cimet rolnice hlade, pomešajte šećer u prahu i mleko dok ne dobijete glatki preliv. Prelijte preliv preko ohlađenih cimet rolnica i uživajte u ovom neodoljivom slatkom pecivu.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: