Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Cimet rolnice sa bundevom

Cimet rolnice sa bundevom

Sastojci:

Za testo:

  • 180 ml mleka
  • 50 g šećera
  • 7 g suvog kvasca
  • 180 g pire bundeve
  • 60 g otopljenog putera
  • 1 jaje
  • 500 g brašna
  • 2 kašice začina za medenjake
  • 3/4 kašičice soli

Za fil:

  • 130 g smeđeg šećera
  • 1 1/2 kašice mlevenog cimeta
  • 60 g omekšalog putera

Za glazuru od krem sira:

  • 115 g krem sira (sobne temperature)
  • 45 g putera (sobne temperature)
  • 30 g prah šećera
  • 60 ml meda
  • Prstohvat soli 

Priprema:

U posudi stonog miksera pomešajte toplo mleko i šećer, a zatim pospite kvasac preko. Dodajte pire od bundeve, jaje sobne temperature i otopljeni puter, pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Postepeno dodajte brašno, začin za medenjake i so. Mešajte drvenom varjačom dok se ne formira testo. Nastavite mešenje u mikseru na niskoj brzini 8-10 minuta. Testo bi trebalo da postane glatko i blago lepljivo. Ako nemate mikser, možete rukama umesiti testo na dobro pobrašnjenoj površini.

Prebacite testo u veliku posudu premazanu uljem. Pokrijte plastičnom folijom i krpom, pa ostavite da naraste sat vremena ili dok ne udvostruči zapreminu.

Kada testo naraste, prebacite ga na pobrašnjenu površinu i razvucite u pravougaonik dimenzija 35×40 cm. Premažite omekšalim puterom, ostavljajući 0,5 cm margine na jednom kraju.

U maloj posudi pomešajte smeđi šećer i cimet. Namažite smesu na testo.

Čvrsto uvijte testo od kraće strane. Isecite krajeve, a zatim isecite na komade od 2,5 cm. Trebalo bi da dobijete 12 rolnica.

Poređajte rolnice u tepsiju obloženu pek papirom.

Pokrijte ponovo i ostavite da se dižu još 30 minuta, dok se rerna zagreva na 175°C.

Pecite rolnice 20-25 minuta ili dok blago ne porumene na ivicama. Ostavite da se hlade 10 minuta pre nego što ih premažete glazurom.

Za glazuru, pomešajte krem sir, puter, prah šećer, med i so u mikseru dok ne dobijete glatku smesu. Prelijte preko rolnica i pospite mlevenim cimetom.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: