Search
Close this search box.

Čips od cvekle

Ova neobična i zdrava zimska grickalica će vas prijatno iznenaditi. Potrebno je: 2-3 cvekle, oprane i oljuštene, 1/3 šolje maslinovog ulja…

… kašičica-dve svežeg origana ili ruzmarina, so i biber.

Priprema
Zagrejte rernu na 200oC. Cveklu koju ste prethodno oljuštili i oprali iseckajte na kolutove. Potom kolutove cvekle poslažite na pleh za pečenje u jednom sloju, kako bi mogle da se ravnomerno ispeku. (Još bolje je poslagati ih na rešetku, jer tako vazduh može da struji sa obe strane.) 
Pomešajte maslinovo ulje, origano i biber. Premažite mešavinom gornju površinu kolutova cvekle i posolite. 
Ubacite pleh u rernu oko 20-25 minuta. Potom izvadite iz rerne, prevrnite kolutove cvekle pa gornju površinu (koja je prethodno bila dole) premažite mešavinom maslinovog ulja, origana i bibera. Pecite dok ne postanu krckavi, oko 25 minuta.
Dobro bi bilo da nadgledate proces pečenja, i da izvadite kolutove koji su se ulja. Poslužite odmah.

Preuzeto: Zdravahrana.com

Tagovi:
Pročitajte još: