Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Čiz kejk sa koštunjavim voćem

Cizkejk kostunjavo voce

Sastojci:

  • 250g lešnika ili badema
  • 100g svežih urmi bez koštica
  • 50g suvog grožđa

Prvi fil:

  • 250g lešnik putera
  • sok od 2 pomorandže
  • 30g kokosovog ulja
  • sok od polovine limuna
  • sitno rendana korica 1 pomorandže
  • prstohvat soli

Voćni fil:

  • 100g smrznutih malina
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 1 kašika ekstrakta vanile

Glazura:

  • 100g tamne čokolade sa 70% kakaoa
  • 2 kašike kokosovog ulja

Priprema:

Osnovu pripremite tako što ćete sve sastojke staviti u električnu seckalicu i izmiksati da dobijete kompaktnu smesu koja se sjedini kada je pritisnete prstima. Od ove smese odvojite polovinu jedne šolje i ostavite je za kasnije. Ostatak utisnite u kalup za kolač koji ste prethodno obložili papirom za pečenje ili prozirnom folijom. Koristite okrugli kalup prečnika 18cm.

Smesu stavite u frižider dok pripremite prvi fil. Za prvi fil sve sastojke opet pomešajte u električnoj seckalici/blenderu, dok ne dobijete ujendačenu smesu. Zatim, ulijte smesu u kalup koji ste izvadili iz frižidera. Sve zajedno stavite u frižider na sat vremena da se fino stegne. Zatim, pripremite voćni fil tako što ćete onaj deo osove koji ste odvojili pomešati sa malinama, kokosovim uljem i vanilom opet u električnoj seckalici/blenderu. Prelijte preko kolača i ponovo vratite fižider da se stegne. Kada se kolaač stegao prelijte ga glazurom od čokolade i kokosovog ulja. 

Ostavite da se glazura stegne na sobnoj temperaturi pa kolač stavite u frižider. Najbolje je da prenoći pre sečenja. Voćna smesa može da bude mekša pa pazite prilikom sečenja. 

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: