Sastojci:
- 250g lešnika ili badema
- 100g svežih urmi bez koštica
- 50g suvog grožđa
Prvi fil:
- 250g lešnik putera
- sok od 2 pomorandže
- 30g kokosovog ulja
- sok od polovine limuna
- sitno rendana korica 1 pomorandže
- prstohvat soli
Voćni fil:
- 100g smrznutih malina
- 1 kašika kokosovog ulja
- 1 kašika ekstrakta vanile
Glazura:
- 100g tamne čokolade sa 70% kakaoa
- 2 kašike kokosovog ulja
Priprema:
Osnovu pripremite tako što ćete sve sastojke staviti u električnu seckalicu i izmiksati da dobijete kompaktnu smesu koja se sjedini kada je pritisnete prstima. Od ove smese odvojite polovinu jedne šolje i ostavite je za kasnije. Ostatak utisnite u kalup za kolač koji ste prethodno obložili papirom za pečenje ili prozirnom folijom. Koristite okrugli kalup prečnika 18cm.
Smesu stavite u frižider dok pripremite prvi fil. Za prvi fil sve sastojke opet pomešajte u električnoj seckalici/blenderu, dok ne dobijete ujendačenu smesu. Zatim, ulijte smesu u kalup koji ste izvadili iz frižidera. Sve zajedno stavite u frižider na sat vremena da se fino stegne. Zatim, pripremite voćni fil tako što ćete onaj deo osove koji ste odvojili pomešati sa malinama, kokosovim uljem i vanilom opet u električnoj seckalici/blenderu. Prelijte preko kolača i ponovo vratite fižider da se stegne. Kada se kolaač stegao prelijte ga glazurom od čokolade i kokosovog ulja.
Ostavite da se glazura stegne na sobnoj temperaturi pa kolač stavite u frižider. Najbolje je da prenoći pre sečenja. Voćna smesa može da bude mekša pa pazite prilikom sečenja.
PRIJATNO!