Sastojci:
- 2 šolje običnog grčkog jogurta
- 1/2 šolje nemasnog krem sira
- 1/3 šolje meda ili javorovog sirupa
- 2 jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 limun
- 1 šolja brašna od badema ili mlevenog keksa
- 2 kašike kokosovog ulja ili istopljenog putera
- sveže bobičasto voće
Priprema:
U posudi pomešajte brašno od badema ili mleveni keks sa istopljenim puterom ili kokosovim uljem, pa dobro sjedinite i utisnite u kalup koji ste obložili pek papirom. U drugoj posudi umutite krem sir, pa dodajte jogurt, med (ili javorov sirup), jaja, vanilu i rendanu koru limuna. Dobro umutite. Sipajte fil preko podloge i poravnajte, pa pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko 45-50 minuta. Isključite rernu i ostavite čizkejk unutra još 15 minuta. Nakon toga izvadite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Potom stavite u frižider najmanje 3-4 sata ili dok se potpuno ne ohladi i stegne. Ukrasite voćem i služite.
Prijatno!