Sastojci:
Za koru:
- 300 g mlevenog keksa
- 150 g putera
Za voćni fil:
- 500 g malina
- 1 kašika šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 puding od vanile
- 300 ml vode
Za čokoladni gaš:
- 500 ml neutralne pavlake
- 300 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Zagrejte pavlaku do ključanja, ali da ne provri a zatim dodajte crnu čokoladu i mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi i smesa postane glatka. Ostavite da se ganaš malo ohladi.
U šerpi prokuvajte maline sa 100 ml vode i dodajte kašiku šećera. U drugoj posudi umutite puding iz kese sa 200 ml vode, a zatim ga pomešajte s prokuvanim malinama. Dodajte vanilin šećer i mešajte dok smesa ne postane gusta.
Za koru pomešajte keks i otopljen puter i utapkajte u posudu veličine oko 25×30 cm. Preko kore prelijte voćni fil od malina i sačekajte malo da se prohladi. Potom prelijte kolač ohlađenim ganašom od čokolade. Ako možete da se suzdržite, ostavite čoko-malina kocke u preko noći u frižideru kako bi se svi slojevi lepo stegli. Kolač isecite na kocke i poslužite hladan.
PRIJATNO!