Sastojci:
• 180 gr bademovog brašna
• 50 gr kokosovog brašna
• 2 kašike kakao praha
• 1 kap esencijalnog ulja peperminta
• 1/2 šolje domaće Nutele (možete koristiti bilo koji puter od orašastih plodova ili semenki po izboru)
• 1/4 šolje javorovog sirupa
• 1 kašika mleka po izboru (ovseno, bademovo, sojino, pirinčano) po potrebi
Priprema:
U velikoj posudi za mešanje pomešajte bademovo brašno i kakao u prahu pa ostavite sa strane. Na šporetu na tihoj vatri, rastopite svoj puter od orašastih plodova sa javorovim sirupom. Dodajte esencijalno ulje peperminta, promešajte pa sve sipajte u suvu smesu. Dobro mešajte dok se sve lepo ne sjedini. Ako je testo previše gusto, dodajte kašiku mleka po izboru, dok se ne dobijete teksturu po želji. Ako je testo previše retko, dodajte malo bademovog brašna dok se ne stvori željena gustina. Rukama oblikujte kuglice i stavite ih na tacnu obloženu papirom za pečenje. Pre serviranja, stavite ih u frižider najmanje 30 minuta da se stegnu.
PRIJATNO!