Čoko narandža kolač

Čoko narandža kocke

Sastojci: 

Za koru: 

  • 7 kom jaja
  • 200g sećera
  • 150g brašna
  • 50g kakaoa
  • 125g istopljenog margarina s ukusom čokolade i narandže

Za fil: 

  • 200g tamne čokolade
  • 125g margarina s ukusom čokolade i narandže
  • 4 kašike šećera u prahu

Priprema: 

Za fil istopite zajedno čokoladu i margarin s ukusom čokolade i narandže pa dodajte 4 kašike šećera u prahu, izmešajte i ostavite na stranu da se ohladi.

Pripremite kalup dužine 23-25 cm. Stranice premažite uljem i pospite sa malo brašna, a dno obložite pek-papirom.

Umutite jaja sa šećerom, prosejte zajedno brašno i kakao.

Istopite margarin i malo ga prohladite.

U smesu od jaja dodajte pola mešavine brašna i kakaoa, lagano izmešajte pa dodajte istopljen margarin i ostalu polovinu brašna.

Smesu istresite u kalup i pecite oko 30 min na 180°C.

Proverite čačkalicom da li je smesa pečena i unutra. Ako počne previše da tamni po površini prekrijte kalup aluminijskom folijom.

Koru ostavite da se prohladi u kalupu pa je izvadite i ohladite do kraja.

Presecite koru vodoravno na  4 dela.

Kore možete malo natopiti sokom, ukoliko želite. Ohlađeni fil sasvim malo izmiksajte, pa u tankom sloju premažite kore i slažite jednu preko druge. Na kraju premažite okolo celu tortu i ukrasite po želji listićima badema. 

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: