Sastojci:
- 200 g brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 110 g neslanog putera
- 200 g šećera
- 1 jaje
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 240 ml mleka
Još:
- 100 g neslanog putera
- 200 g šećera u prahu
- 2-3 kašike slatke pavlake ili mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za dekoraciju:
- mlečna čokolada bela čokolada
- šarene mrvice
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. U drugoj posudi umutite puter sobne temperature i šećer. Dodajte jaje i vanilu, pa nastavite da mutite dok se svi sastojci ne sjedine. Zatim dodajte smesu sa brašno i sipajte mleko, pa umesite testo. Prebacite u nauljenu tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. Ako vidite da će da se prepeče pokrijte alu folijom i nastavite pečenje. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa prebacite u frižider. Umutite puter sobne temperature sa šećerom, pa sipajte slatku pavlaku ili mleko i vanilu i lepo sjedinite mikserom. Biskvit izlomite i izblendirajte, pa pomešajte sa dobijenom smesom.
Oblikujte kuglice i ređajte na pleh ili neku tepsiju. Stavite u zamrzivač na sat vremena. Dobijene loptice vadite jednu po jednu, pa u njih stavite štapić za lizalicu i umočite u istopljenu crnu ili belu čokoladu, pa ukrasite po želji.
Loptice moraju da budu hladne kad ih umačete u glazuru.
Prijatno!