Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Čoko popsi

Čoko popsi

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 110 g neslanog putera
  • 200 g šećera
  • 1 jaje
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 240 ml mleka

Još:

  • 100 g neslanog putera
  • 200 g šećera u prahu
  • 2-3 kašike slatke pavlake ili mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Za dekoraciju:

  • mlečna čokolada bela čokolada
  • šarene mrvice

Priprema:

U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. U drugoj posudi umutite puter sobne temperature i šećer. Dodajte jaje i vanilu, pa nastavite da mutite dok se svi sastojci ne sjedine. Zatim dodajte smesu sa brašno i sipajte mleko, pa umesite testo. Prebacite u nauljenu tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. Ako vidite da će da se prepeče pokrijte alu folijom i nastavite pečenje. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa prebacite u frižider. Umutite puter sobne temperature sa šećerom, pa sipajte slatku pavlaku ili mleko i vanilu i lepo sjedinite mikserom. Biskvit izlomite i izblendirajte, pa pomešajte sa dobijenom smesom.

Oblikujte kuglice i ređajte na pleh ili neku tepsiju. Stavite u zamrzivač na sat vremena. Dobijene loptice vadite jednu po jednu, pa u njih stavite štapić za lizalicu i umočite u istopljenu crnu ili belu čokoladu, pa ukrasite po želji.

Loptice moraju da budu hladne kad ih umačete u glazuru.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: