Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Čokoladna fantazija sa višnjama

Čokoladna fantazija sa višnjama

Sastojci:

Za koru (mera šolja od 200 ml):

  • 3 čaše brašna
  • 2 čaše šećera
  • 3 čaše jogurta
  • 1 čaša ulja
  • 3 kašike kakaoa
  • 2 kašičice sode bikarbone

Za preliv kora:

  • 2 dl soka od višanja

Za fil:

  • 4 dl mleka
  • 4 kašike šećera
  • 1 puding od čokolade
  • 250 g oceđenih višanja
  • 5 kašika višnjevače

Za preliv kolača:

  • 150 g čokolade
  • 100 g maslaca
  • 1 dl mleka

Priprema:

U činiji umutite brašno, šećer, jogurt, ulje, kakao i sodu i bikarbonu.

Smesu sipajte u tepsiju veličine 40×20 i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta.

Ohlađenu koru prepoloviti na pola, tako da dobijete dve kore.

Višnje ocediti od soka, koji ćete iskoristiti za prelivanje kore. Zalijte voće sa pet kašika višnjevače.

U šerpi staviti da se kuva 3 dl mleka sa 4 kašike šećera. Umutiti puding sa malo vode, dodati u mleko i kuvati dok se ne zgusne. Prohladiti ga pre filovanja.

Prvu koru preliti sa 1 dl soka od višnje, premazati filom i posuti višnjama.

Preko fila i višanja staviti drugu koru prelivenu sokom od višanja i glazurom. Po želji možete dodati seckane lešnike u glazuru.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: