Sastojci:
Za koru (mera šolja od 200 ml):
- 3 čaše brašna
- 2 čaše šećera
- 3 čaše jogurta
- 1 čaša ulja
- 3 kašike kakaoa
- 2 kašičice sode bikarbone
Za preliv kora:
- 2 dl soka od višanja
Za fil:
- 4 dl mleka
- 4 kašike šećera
- 1 puding od čokolade
- 250 g oceđenih višanja
- 5 kašika višnjevače
Za preliv kolača:
- 150 g čokolade
- 100 g maslaca
- 1 dl mleka
Priprema:
U činiji umutite brašno, šećer, jogurt, ulje, kakao i sodu i bikarbonu.
Smesu sipajte u tepsiju veličine 40×20 i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta.
Ohlađenu koru prepoloviti na pola, tako da dobijete dve kore.
Višnje ocediti od soka, koji ćete iskoristiti za prelivanje kore. Zalijte voće sa pet kašika višnjevače.
U šerpi staviti da se kuva 3 dl mleka sa 4 kašike šećera. Umutiti puding sa malo vode, dodati u mleko i kuvati dok se ne zgusne. Prohladiti ga pre filovanja.
Prvu koru preliti sa 1 dl soka od višnje, premazati filom i posuti višnjama.
Preko fila i višanja staviti drugu koru prelivenu sokom od višanja i glazurom. Po želji možete dodati seckane lešnike u glazuru.
Prijatno!