Sastojci:
Podloga:
- 230 g glatkog brašna
- 2 kašike kakaoa
- 100 g šećera + jedan vanil šećer
- 100 g hladnog maslaca
- 1 jaje
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 kašika milerama
Fil:
- 500 ml mleka
- 2 pudinga od čokolade
- 250 g šećera
- 100 g čokolade ( crne ili mlečne)
- 1 kg milerama
Glazura:
- 200 g mlečne čokolade
- 200 ml slatka pavlaka
Priprema:
Pripremite podlogu. Suve sastojke dobro promešati, pa dodati maslac iseckan na kockice, a zatim i ostale sastojke. Rukama zamesiti testo, kratko, dok ne oblikujete kuglu. Zamotati u prozirnu foliju i staviti u frižider dok pripremate kalup.
Dno kalupa od 24 centimetra premazati maslacom. Ivice takođe premazati, ali njih obložite papirom za pečenje.
Testo izvadite iz frižidera i prepolovite. Jedan deo razvaljajte u kružnom obliku i stavite na dno, a drugi u duguljastu formu kojom ćete obložiti obruč kalupa.
Spojite dva dela testa, neka se preklapaju za par centimetara.
Prstima utisnite testo kako bi svuda bila jednaka debljina. viljuškom izbušite celu površinu, pa stavite u frižider dok pripremate kremu.
Rernu uključite na 170 stepeni.
Pripremite fil. Stavite mleko da proključa sa šećerom, a malo mleka odvojite i razmutite puding. Kad se puding zgusne, dodajte seckanu čokoladu i mileram.
Izliti fil na podlogu i staviti u rernu na 70 minuta. Isključiti rernu i ostaviti tortu još 10 minuta unutra.
Izvadite tortu i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Zatim je stavite u frižider na nekoliko sati ili preko noći.
Pripremite glazuru. Čokoladu izlomite i prelijte slatkom pavlakom. Zagrevajte stalno mešajući sve dok se čokolada ne otopi. Prelijte preko hladne torte.
Prijatno!