Prijatno!
Svaki zalogaj je božanstven.
Sastojci:
– 250 g crne čokolade
– 180 g maslaca
– 225 g šećer
– 1 g soli
– 4 g vanilinog šećera
– 5 jaja
– 65 g kakao praha
Za glazuru:
– 250 g crne čokolade
– 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Otopite puter i čokoladu i sipajte ih u posudu. Zatim dodajte šećer, so, vanilin šećer i umutite. Potom dodajte jaja i opet umutite dok se ne sjedini. Na kraju dodajte i kakao i promešajte.
Stavite testo u pleh koji ste obložili pek papirom i pecite na 180 stepeni 25 minuta.
Za glazuru: U slatku pavlaku dodajte izlomljenu čokoladu i kuvajte na niskoj temperaturi dok se čokolada ne otopi. Izlijte glazuru na tortu i poslužite. Prijatno!
Preuzeto: informer.rs