Sastojci:
Za čokoladni deo:
- 300 g mlevenog keksa
- 200 g šećera u prahu
- 10 kašika vruće kuvane kafe
- 1 kašika tamnog ruma
- 50 g narendane čokolade
- 1 kašika kakaoa
Za kokos fil:
- 5 kašika vruće vode
- 100 g šećera u prahu
- 100 g kokosovog brašna
- 100 g putera
Priprema:
U većoj posudi pomešajte mleveni keks, šećer, narendanu čokoladu i kakao. Dodajte vruću kafu i rum u smesu, dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine u glatku smesu.
U drugoj posudi, pripremite kokos fil. Umutite puter sa šećerom u prahu dok ne dobijete gustu smesu. Kokosovo brašno prelijte vrelom vodom, dobro izmešajte, a zatim dodajte u smesu sa puterom i šećerom. Mešajte dok se sastojci potpuno sjedine.
Tamni deo rolata razvucite između dva lista papira za pečenje. Ravnomerno premažite filom od kokosa.
Pažljivo urolajte tamni deo rolnice. Prekrijte je plastičnom folijom i stavite u frižider na najmanje četiri sata, idealno preko noći.
Pre serviranja, rolnicu isecite na kolutove i uživajte u neodoljivom spoju čokolade i kokosa.
PRIJATNO!