Search
Close this search box.

Čokoladne rolnice

Čokoladne rolnice

Sastojci:

  • 200 ml toplog mleka
  • 100 g šećera
  • 1/2 kocke svežeg kvasca
  • 120 g rastopljenog putera
  • 2 jajeta
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 1 kašika ekstrakta ruma
  • 1/4 kašičice cimeta
  • 550-600 g brašna
  • 50 g kakao praha
  • 1/2 tegle džema od višanja sa čokoladom
  • 100 g čokoladnih kapljica

Priprema:

Toplo mleko pomešajte sa kvascem i šećerom pa ostavite da stoji 5-6 minuta. Dodajte puter, jaja, vanilu i rum pa izmešajte. Zatim, dodajte brašno, kakao prah i cimet pa zamesite meko testo koje se ne lepi za prste. Stavite u čistu posudu, pokrijte prozirnom folijom i stavite da narasta u zagrejanoj rerni na 50°C sa odškrinutim vratima, dok ne udvostruči volumen.

Premesite pa oklagijom razvucite na pravougaonik 30×40 cm. Premažite džemom po celoj površini pa pospite kapljicama čokolade. Uvijte u rolat pa isecite na 8 jednakih delova. Svaki stavite isečenom stranom na gore u posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje. Ostavite rolnice da narastaju dok zagrejete rernu na 180°C. 

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. Izvadite i poslužite vruće uz šolju hladnog mleka. 

PRIJATNO!


Tagovi:
Pročitajte još: