Sastojci:
- 200 ml toplog mleka
- 100 g šećera
- 1/2 kocke svežeg kvasca
- 120 g rastopljenog putera
- 2 jajeta
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 kašika ekstrakta ruma
- 1/4 kašičice cimeta
- 550-600 g brašna
- 50 g kakao praha
- 1/2 tegle džema od višanja sa čokoladom
- 100 g čokoladnih kapljica
Priprema:
Toplo mleko pomešajte sa kvascem i šećerom pa ostavite da stoji 5-6 minuta. Dodajte puter, jaja, vanilu i rum pa izmešajte. Zatim, dodajte brašno, kakao prah i cimet pa zamesite meko testo koje se ne lepi za prste. Stavite u čistu posudu, pokrijte prozirnom folijom i stavite da narasta u zagrejanoj rerni na 50°C sa odškrinutim vratima, dok ne udvostruči volumen.
Premesite pa oklagijom razvucite na pravougaonik 30×40 cm. Premažite džemom po celoj površini pa pospite kapljicama čokolade. Uvijte u rolat pa isecite na 8 jednakih delova. Svaki stavite isečenom stranom na gore u posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje. Ostavite rolnice da narastaju dok zagrejete rernu na 180°C.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. Izvadite i poslužite vruće uz šolju hladnog mleka.
PRIJATNO!