Sastojci:
- 1 šolja integralnog brašna
- Pola šolje kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
- Pola kašičice morske soli
- 1 1/2 šolje izgnječenih banana (oko 5 manjih banana)
- 1/4 šolje istopljenog kokosovog ulja
- 1/4 šolje kikiriki putera
- 3/4 šolje smeđeg šećera
- 1 veće jaje
- 1 šolja iseckane crne čokolade
Priprema:
U jednoj posudi, pomešajte integralno brašno, kakao, prašak za pecivo i morsku so. U zasebnoj, većoj posudi, izgnječite banane viljuškom, a zatim dodajte istopljeni puter i dobro promešajte. Dodajte smeđi šećer i jaje u smesu sa bananama, pa sve dobro sjedinite. Polako dodajte suvu smesu u tečnu, neprestano mešajući, dok ne dobijete homogenu masu. Dodajte iseckanu crnu čokoladu u smesu i promešajte.
Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje, a preko nje rasporedite preostalu čokoladu.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni Celzijusa 50-65 minuta, proveravajući čačkalicom da li je sredina pečena.
Izvadite pečeni čokoladni banana hleb iz rerne i ostavite da se hladi 15 minuta pre nego što ga poslužite.
Prijatno!