Sastojci:
- 7 manjih jaja
- 5 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 6 kašika griza
- 3 kašike kakao praha
- 2 kašike brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
Za preliv:
- 1 l mleka
- 5 kašika šećera
- 150 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Umutite jaja, šećer i vanilin šećer u penastu smesu. Dodajte griz, kakao, brašno i prašak za pecivo i sve lepo promešajte varjačom.
U podmazanu i pobrašnavljenu tepsiju dimenzija 20 x 30 cm ulijte i poravnajte umućenu smesu.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 25 minuta.
Proverite čačkalicom da li je kolač pečen – ako bude bez mrvica, koh je gotov.
Za preliv skuvajte mleko i ubacite šećer i čokoladu. Mešajte sve dok se čokolada ne istopi.
Pečeni koh ostavite nekoliko minuta da se prohladi, a potom isecite na kocke. Prelijte koh prohlađenim prelivom.
Poslužite kad se ohladi i upije tečnost.
PRIJATNO!