Sastojci:
Biskvit:
•400 mililitara jogurta
• 200 grama šećera
• 300 grama glatkog brašna
• 120 mililitara suncokretovog ulja
• 30 grama kakaoa
• 2 kašike sode bikarbone
Glazura:
•150 grama putera
• 150 grama crne čokolade
• 100 grama šećera
• 100 mililitara mleka
Priprema:
Napravite biskvit. Zagrejte rernu na 185° stepeni. U činiju stavite jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu i mešajte mikserom 2 do 3 minuta da dobijete glatku smesu. Sipajte u pleh koji ste premazali sa malo ulja i posuli brašnom da se biskvit ne bi lepio. Pecite 20 do 25 minuta. Otopite puter na pari, pa dodajte sitno iseckanu čokoladu i mešajte dok se potpuno ne istopi. Dodajte šećer i mleko i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom glazurom.
Prijatno!