Sastojci:
- 5 većih jaja
- 120 g šećera
- 200 g badema
- kora pomorandže
- 100 ml soka od pomorandže
- 3 kašike gorkog kakaoa
- 15 g praška za pecivo
- 100 g tamne čokolade
- 150 ml slatke pavlake
- ukrasiti pistaćima
Priprema:
Ukoliko nemate bademovo brašno, najpre sameljite 200 g badema. U dublju posudu stavite jaja, šećer, pa umutite mikserom da pobeli i udvostruči se. Dodajte samleveni badem, u to izrendajte koru od pomorandže i dodajte 100 ml soka od pomorandže, kakao i prašak za pecivo, pa umutite. Kada se lepo sjedinilo prebacite u kalup prečnika 23 cm i pecite u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Kada je gotovo ostavite ga malo da se ohladi, pa uzmite čačkalicu i izbuškajte koru. Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i lagano prelijte preko kore. Ivice možete ukrasiti mlevenim pistaćima.
Kada se torta ohladi oko jedan sat u frižideru, skinite kalup i secite.
Prijatno!