Sastojci:
Biskvit:
- 100 g putera
- 50 g tamne čokolade
- 2 jaja
- 40 g šećera
- 2 kašike brašna
- pola praška za pecivo
- malo soli
Čokoladni sloj
- 150 ml slatke pavlake
- 200 g tamne čokolade
Beli sloj
- 100 ml slatke pavlake
- 270 g bele čokolade
- 150 g maline
- 150 g borovnice
Priprema:
Najpre otopite puter i čokoladu, pa ih ostaviti da se prohladi. Odvojite belanca i žumanca.
Žumanca umutite sa šećerom dok ne pobele, pa im dodajte istopljenu smesu putera i čokolade. Sjedinite špatulom. Lagano dodajte brašno i prašak za pecivo, pa ponovo sjedinite špatulom.
Belanca umutite sa prstohvatom soli u čvrst šne i dodajte u prethodnu smesu. Sjedinite mešajući polako.
Smesu izlijte u okrugli kalup koji ste prethodno obložili pek-papirom. Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 200 stepeni otprilike 20-ak min. Čačkalicom možete proveriti da li je pečeno.
Tamnu čokoladu i slatku pavlaku otopite na srednjoj temperaturi. Zatim sipajte preko korice i stavite u zamrzivač da se malo stegne. Onda belu čokoladu i slatku pavlaku takođe otopite na laganoj vatri. Izvadite kolač iz zamrzivača, pa prvo stavite voće preko tamnog fila, a onda preko voća fil od bele čokolade.
Ostavite da se dobro stegne u zamrzivaču nekoliko sati.
PRIJATNO!