Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Čokoladni mus

Čokoladni mus

Sastojci:

  • čokolada (najmanje 60% kakaoa)
  • 3 jaja, odvojeno belance i žumance

Priprema:

Otopite čokoladu na pari u velikoj činiji. Umešajte žumanca u otopljenu čokoladu. Umutite belanca u čvrsti (ali ne prečvrsti) sneg.

Polako spojite čokoladu i šam: malo po malo šama stavljajte u posudu sa čokoladom.

Nemojte miksati ni mešati, samo preklapajte belance čokoladnom smesom. Ako na ovaj način stavljate sneg u čokoladu, dobićete homogenu smesu. Sipajte smesu u šolje ili činije u kojima ćete poslužiti krem.

Stavite u frižider da se ohladi na četiri sata pre posluženja.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: