Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Čokoladni raspucanci

Čokoladni raspucanci

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 100 g finog šećera
  • dva jajeta
  • 50 g putera
  • pola kašičice praška za pecivo
  • jedna kašičica ruma
  • prstohvat soli
  • 2 kesice šećera u prahu

Priprema:

Prvo istopite čokoladu i puter. U međuvremenu, pomešajte brašno i so u činiji. U drugoj posudi umutite jaja, rum i 50 g sitnog šećera. Ovu smešu treba mešati dok se šećer ne rastopi. Otopljenu čokoladu i puter sjediniti sa jajima i umutiti. Kada se smesa ujednači, postepeno kašikom dodajte brašno. Važno je da se sastojci povežu. Posudu prekrijte folijom i ostavite u frižideru dva do četiri sata, jer smesa pre pečenja mora da bude tvrda. Kada je smesa gotova, uključite rernu na 170°C. Kašikom uzimajte deo smese i formirajte kuglice željene veličine. Uvaljajte kuglice prvo u ostatak sitnog šećera, a zatim u šećer u prahu. Tepsiju obložite papirom za pečenje i poređajte loptice sa razmakom od dva centimetra. Potrebno ih je samo peći 10 minuta, da fil ostane mekan.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: